2014 m. spalio 28 d., antradienis

Žemės riešutų sviesto pyragas su juodo šokolado gabaliukais

Šiandien žiūrinėjau nuotraukas ir akį patraukė keletas jų...Jos iš labai smagaus laiko Anykščiuose (Elmininkuose). Į šią vietą mes važiuojame su kolegomis iš darbo. Nors šis blogas apie maistą, bet norisi papasakoti ir tai ką veikiame laukuose. Turiu pasakyti, kad vykdomo tyrimo tematika apetito gali nesukelti:) 
Tai štai. Šiais metais Elmininkuose mes tyrėme granuliuoto paukščių mėšlo poveikį dirvožemiui, auginamų augalų derliui ir jų kokybei. Užmanymas yra toks, kad dabar daug kur Europoje, o tuo pačiu ir Lietuvoje, paukštynai turi įrengimus, kurių pagalba pagaminamos mėšlo granulės. Jomis galima tręšti laukus taip padidinant organinės medžiagos kiekį dirvožemyje ir pagerinant augalų derlių. 
Elmininkuose visuomet būna smagu. Ten gražios vietos, į lauką susirenka gera kompanija, net dažniausiai būna geras oras J ir darbai eina kaip iš pypkės. Gaila, kad dažniausiai ten svarbiausi darbai vyksta pavasarį arba rudenį ir negalime po sunkių darbų atsigaivinti ir sunkaus darbo triūso nuplauti Šventosios upėje.
Toliau rašo Lina.
Bet kaip sakoma nėra padėties be išeities. Tą linksmą ir tuo pačiu labai darbingą dieną mūsų mylima Rūtelė (na mano labiausiai mylima J) visų saldumynų gerbėjams ir mylėtojams desertui po darbų turėjo savo keptą žemės riešutų sviesto pyragą (nors kaip ji sako labiau jis panašus į sausainius) su juodo šokolado gabaliukais. Tądien šį pyragą aš asmeniškai degustavau jau antrą kartą ir aišku jis nenuvylė ir buvo toks pats gaaaardus kaip ir pirmą kartą. Kaip Rūta sako: tai labai greit ir paprastai iškepamas pyragas, o svarbiausia, kad ir labai skanus. Po darbų, kai kartais ir nelabai yra jėgų, Rūtos skanėstas tarsi saulės spindulys ar Šventosios upės gaivios srovės J Turiu pastebėti,kad norėjau išsikepti žemės riešutų pyragą,o nenorėjau trukdyti Rūtos, tad ieškojau recepto interne ir nieko panašaus neradau. Tad tikrai siūlau išbandyti šį receptą ;) vėl klavetūrą perduodu Rūtai ;)

Šio pyrago receptą radau žurnale, kurį man kažkada padovanojo Joanne. Žurnalo viršelis kažkur jau suskaitytas, tad pavadinimo nepasakysiu. Bet receptas išlikęsir išbandytas ne vieną kartą. Tad dalinuosi J

dvi nuostabios draugės
 Lina ir Rūta

Mano metų kombainas  su talkininkais jame

Pyragas (per brūkšnelį sausainiai)


Lina

Laukiame rapsų sėklų, kad jas pasverti


Žemės riešutų sviesto pyragas su juodo šokolado gabaliukais

 1/2 puodelio (100 g) kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio žemės riešutų sviesto 
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
1 ir 3/4 puodelio miltų
100 g juodo šokolado supjaustyto į mažus gabaliukus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis sodos

1 puodelis -200 ml

Dubenyje sumaišyti sviestą, baltą ir rudą cukrų, žemės riešutų sviestą. Jei naudojate mikserį, išplakite gerai iki vientisos masės, tada įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir vėl viską gerai išplakite.
Dabar miltus sumaišykite su soda ir supilkite juos į skystą masę. Viską gerai išmaišykite, tada suberkite juodo šokolado gabaliukus.
Kvadratinėje kepimo formoje įtieskite kepimo popierių ir dėkite tešlą, ją paskirstant vienodai visame inde. Reikia šiek tiek ranka viską paspausti.
Orkaitei įkaitus iki 180 laipsnių dėti kepti apie 15-20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to kokio storio bus pyragas. Aš visada po 15 minučių pakrapštau su šakute kur nors kampe ir pažiūriu ar iškepė:) Galima iš tos tešlos formuoti rutuliukus ir kepti skardoje, tuomet turėsime sausainius ir kepimo laikas bus dar trumpesnis.

Skanaus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą