2014 m. spalio 9 d., ketvirtadienis

Žiedinių kopūstų tarta

Šiam reikalui iškepti, kaip sakė Lina, pūdžiau tris žiedinius kopūstus šaldytuve. Žodžiu, radau receptą, pirkau baltą gražutį žiedinį kopūstą ir dėjau jį į šaldytuvo stalčių. Laikiau laikiau kol visai sudžiuvo ir keliavo į sriubą. Antras atsidūrė troškinyje, o jau trečias pagaliau į tartą:))) Receptą radau smitten kitchen. Tarta man labai patiko tik tešlai turbūt duočiau devynis balus iš dešimties.





Žiedinių kopūstų tarta

Tartos pagrindas

1 ir 1/4 puodelio miltų
1 šaukštas ir 2 šaukšteliai krakmolo
90 g šalto sviesto
1/4 šaukštelio druskos
1 kiaušinis

Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir krakmolą. Įtarkuoti šaltą sviestą ir jį apvolioti miltais. Įmušti vieną kiaušinį ir suminkyti tešlą į vientisą tešlos gumulą. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti tešlą ir dėti  į indą, kuriame kepsime tartą. Indą kišti į šaldytuvą kol pasiruošim įdarą.

Įdaras

pusė galvos žiedinio kopūsto
3 ir 1/2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
1 šaukštas dižono (Dijon) garstyčių
2 dideli kiaušiniai
250 g maskarponės sūrio
1/2 puodelio (200 ml) grietinėlės
1/4 šaukštelio maltų pipirų
1/3 puodelio (60 g) parmezano sūrio
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio

Orkaitę įkaitinti iki 210 laipsnių. Į skardą įtiesti kepimo popieriaus, dėti sulaužytus ar supjaustytus žiedinio kopūsto žiedelius. Juos pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir šauti į orkaitę. Po 15 minučių,  žiedinius kopūstus apversti ir  kept dar 15 minučių, kad apkeptų kita pusė. Jiems apkepus, traukti laukan ir padėti, kad atvėstų.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių. Pasidarytą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą tiesti į kepimo indą. Ant tešlos viršaus uždėti sviestinio popieriaus su pupelėmis ar žirniais, kad  tešla kepdama nesipūstų kaip balionas. Taip paruoštą tešlą dėti kept į orkaitę 20 minučių. Paskui nuimti sviestinį popierių su pupelėmis ir dar kepti 5 minutes, kad tešla pasidarytų šiek tiek rusvesnė.
Keptuvėje pakaitinti 2 šaukštus aliejaus, sudėti plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus, pabarstyti juos druska, pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis maišant kol jie suminkštės. Tada dėti į šalį, kad kiek atvėstų.
Ant jau pakeptos tešlos užtepti garstyčių. Vienodai paskirstant išdėlioti svogūnus, ant jų dėti žiedinius kopūstus. Atskirame inde sumaišyti kiaušinius, grietinėlę, maskarponę su trupučiu pipirų ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Visą šią masę supilti ant žiedinių kopūstų, viršų pabarstyti parmezano sūriu ir dėti kepti į orkaitę 40 minučių. Iškepus padėti atvėsti 15 minučių.

Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą