2014 m. spalio 23 d., ketvirtadienis

Moliūgo keksiukai su nutela

Pirmas kepinys su moliūgais šį sezoną buvo moliūgų duona. Kitą dieną radau šių keksiukų receptą. Jie man labai patiko, o ir draugių buvo įvertinti teigiamai. Duodu jiems dešimt balų ir rekomenduoju visiems būtinai išsikepti, nes labai paprasta ir greita. Receptą nusižiūrėjau Your cup of cake. Tik receptą dalinau per pusę, nes 35 keksiukai tai gal kiek per daug.







Moliūgo keksiukai su nutela


320 g miltų
1 šaukštelis sodos
250 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/2 puodelio (100 ml) aliejaus
2 kiaušiniai
1/3 puodelio (75 ml) pieno
1 puodelio moliūgo tyrės

Kaip pasidaryti moliūgo tyrę rašiau ČIA

1 puodelis - 200 ml


Dideliam dubenyje sumaišyti kiaušinius, cukrų, aliejų, pieną, moliūgų tyrę. Kitame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, imbierą. Sausus produktus supilti į šlapiuosius ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Į keksiukų formą sudėti keksiukų popieriukus, tešlą pilti į formeles. Man labai patogu tai daryti su Linos dovanotu ledų šaukštu. Ant viršaus kiekvienam keksiukui dėti po pusę šakštelio nutelos. Tada pabandyt panardinti tą nutelą į tešlą, kad nepūpsotų ant viršaus. Keksiukus kepti 15-20 minučių.

Skanaus.

2 komentarai: