Moliūgo keksiukai su nutela
320 g miltų
1 šaukštelis sodos
250 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/2 puodelio (100 ml) aliejaus
2 kiaušiniai
1/3 puodelio (75 ml) pieno
Dideliam dubenyje sumaišyti kiaušinius, cukrų, aliejų, pieną, moliūgų tyrę. Kitame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, imbierą. Sausus produktus supilti į šlapiuosius ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Į keksiukų formą sudėti keksiukų popieriukus, tešlą pilti į formeles. Man labai patogu tai daryti su Linos dovanotu ledų šaukštu. Ant viršaus kiekvienam keksiukui dėti po pusę šakštelio nutelos. Tada pabandyt panardinti tą nutelą į tešlą, kad nepūpsotų ant viršaus. Keksiukus kepti 15-20 minučių.
Skanaus.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Į keksiukų formą sudėti keksiukų popieriukus, tešlą pilti į formeles. Man labai patogu tai daryti su Linos dovanotu ledų šaukštu. Ant viršaus kiekvienam keksiukui dėti po pusę šakštelio nutelos. Tada pabandyt panardinti tą nutelą į tešlą, kad nepūpsotų ant viršaus. Keksiukus kepti 15-20 minučių.
Skanaus.
Liuks!
AtsakytiPanaikintiAčiū Aušra
AtsakytiPanaikinti