Cinamoniniai ritinėliai
1/4 puodelio (50 g) minkšto sviesto
3 ir 1/4 puodelio miltų
7 g sausų mielių
1/4 puodelio cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1/4 puodelio vandens
1 kiaušinis
1 puodelis rudo cukraus
1 šaukštas cinamono
1/2 puodelio minkšto sviesto
Į nedidelį puodą supilti pieną ir šildyti kol ims burbuliuoti prieš užverdant. Karštame piene ištirpinti sviestą. Jam ištirpus įpilti vandens ir dėti pieną į šalį, kad atvėstų. Norint atvėsinti greičiau, reikėtų perpilti į kitą indą, kuris nėra toks karštas.
Dubenyje sumaišyti 2 ir 1/4 puodelio miltų, mieles, cukrų, druską. Aš tai darau su mikserio pagalba, bet reikia, kad jis turėtų tokį kablį, kuris skirtas mielinei tešlai minkyti. Kai pienas pravėsta iki reikiamos temperatūros, o tai yra tada kai jis yra tik maloniai šiltas, o ne karštas aš jį pilu į miltus su cukrumi ir mielėmis, įmušu vieną kiaušinį ir palieku mikseriui lėtai suktis ir minkyti bandelių tešlą. Po kelių minučių supilu 1/2 puodelio miltų, mikseris juos įminko į tešlą, tada pilu likusius miltus ir palieku dar minkyti, kol tešla tampa tokia elastinga,graži, nebelimpa prie rankų. Indą, su tešla uždengti maitine plėvele ir padėti kokiai 10-15 minučių, kad tešla kiek pakiltų. Aš savo dubenį visada dedu į maišelį, o tada apkloju šilta anklode ir tešla pakyla.
Kai tešla jau pakilusi, ant miltais pabarstyto stalo iškočioti apie 1cm storio stačiakampį. Ant jo tepti minkšto sviesto ir rudo cukraus bei cinamono masę. Aš rudą cukrų pamaišau su baltu. Užtepus sviesto masę, tešlą susukti į tokį tarkim vyniotinį ir jį supjaustyti į 12 vienodo storio ritinėlių. Tada juos dėti į apvalią torto formą pateptą sviestu, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai kokiai 30 minučių, kad pakiltų. Joms pakilus dėti kepti 20 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Tiesa, dar prieš kepant galima patepti kiaušinio plakiniu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą