2015 m. sausio 4 d., sekmadienis

Bananų keksas (upside down)

Vieną dieną pamačiau prekybos centre bananų už labai gerą kainą, tai man aišku jų baisiai prisireikė. Nusipirkau tikėdamasi, kad vaikai valgys, bet finale niekas nevalgė, nes jau buvo gerai pernokę, o išmesti rankos nekilo. Ieškojau internete upside down bananų kekso, kad kuo daugiau galėčiau jų sunaudoti ir nieko nereikėtų mesti. Receptas, kurį išsirinkau buvo Caramel banana upside down bread. Ten viskas kuo aiškiausiai aprašyta ir iliustruota su daugybe nuotraukų. Keksas išėjo tikrai puikus. Skonį vertino keturi kompetetingi ekspertai:)

Kekso vertintojai Milda, Povilas ir Rita




Į kepimo formos dugną pyliau Farina cukraus ir demerara rudo cukraus. Tada ant viršaus uždėjau sviesto.




Karamelinis bananų keksas 

1/2 puodelio (120 g) rudo cukraus
3 šaukštai sviesto
1-2 bananai
1 ir 1/2 puodelio (280 g) miltų
1/2 puodelio (120 g) balto cukraus 
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis cinamono
2 kiaušiniai
1 puodelis sutrintų bananų (du vidutinio dydžio bananai)
1/3 puodelio (75 ml) aliejaus
1/4 puodelio (50 ml) pieno (recepte nurodo kefyrą, bet aš neturėjau, tai naudojau pieną)

Į kepimo formą supilti rudą cukrų, ant jo išdėlioti sviesto gabaliukus ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių. Pakepti keturias minutes kol ištirps sviestas.

Išimti kepimo formą iš orkaitės ant patirpusio cukraus ir sviesto kloti bananus. Juos galima supjaustyti kaip norite. Aš pjausčiau per pusę, o paskui tas puseles dar pjoviau horizontaliai. Iš viso sunaudojau pusantro banano. Tada formą su cukrumi ir bananais atidėkite į šalį kol pasidarysite tešlą.

Sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, cinamoną sumaišykite viename inde. Kitame išplakite kiaušinius, aliejų, pieną ir sutrintus bananus. Į šį plakinį suberkite sausus sumaišytus produktus. Tešlą gerai išmaišykite ir pilkite į kepimo formą ant bananų. Keksą dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite apie valandą gal kiek ilgiau. Geriausia tikrinti ar iškepė su mediniu pagaliuku. Smeikite į keksą ir ištraukite. Tada pažiūrėkite ar jis neapsivėlęs neiškepusia tešla.

Namai kepant buvo pakvipę labai labai skaniai ir šis keksas ar duona, nežinau kaip vadinti, yra tikrai puikaus skonio.

Mes kadangi keksą valgėme kitą dieną turėjome jį pašildyti virš verdančio arbatinuko, kad kiek patirptų rudas cukrus ir keksas apverstas lengvai iškristų iš formos.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą