2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Šokoladiniai keksiukai ir viešnagė pas giminaičius

Jau senai labai senai buvom pas Jurgutės šeimyną. Pasiskambinom ir sutarėm šeštadienį atvažiuoti. Jurga yra mano pusseserė su savo vyru Ernestu auginanti keturis berniokus. Kaip neapsakomai smagu pas juos buvo. Barbora švytėjo iš laimės, nes giminaičiai turi žąsų, vietnamietiškų kiaulaičių, vištų su 'kelnėmis', du besimušančius katinus kiaurom ausim nuo muštynių ir biglių veislės Karlą bei kalaitę Varną, kuri dabar turi mažų šuniukų. Dar reikėtų paminėti, kad Karlas yra dvigubai mažesnis už Varną (ji tokio dydžio kaip auksaspalvis retryveris), bet tai nesutrukdė jam užkariauti Varnos širdį ir tapti trylikos šuniukų tėvu:)))Čia tai bent ŪKIS.
Koks smagus jausmas kai namai pilni žmonių ir prie stalo susėda pietų valgyti didelė šeima. Kai svečiavomės pas juos buvo ne tik mano du, jų keturi, bet dar keturi Ernesto sesers vaikai. Žodžiu, iš viso 10 vaikų, beveik darželio grupė. Labai labai smagus šeštadienis.

Šokoladiniai keksiukai






Šokoladiniai keksiukai

2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 ml kefyro
80 ml aliejaus
160 g miltų
20 g kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui

200 ml 35 procentų riebumo grietinėlės
160 g juodojo šokolado

Kepame keksiukus

Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti kefyrą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Miltų mišinį sumaišyti su kiaušinių mase iki vientisos masės.
Keksiukų kepimo formoje sudėti popierėlius, dėti po šaukštą tešlos (aš naudoju ledų šaukštą) ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 20 minučių.

Kremo gamyba

Karščiui atsparų dubenį dėti ant puodo su verdančiu vandeniu. Į dubenį sudėti šokoladą ir pašildyti kol jis pradės tirpti. Grietinėlę pašildyti atskirame inde ir kai beveik pradeda virti, supilti į dubenį su šokoladu ir maišyti. Iš pradžių atrodo, kad masė tokia dryžuota ir nevientisa, bet greitai tampa gražia šokoladine mase. Dubenį dėti į šalį, kad atvėstų kambario temperatūroje, o vėliau šaldytuve. Atšalusį kremą išplakti iki gražaus puraus kremo, sudėti į konditerinį maišelį ir puošti atvėsusius keksiukus.

Skanaus !

6 komentarai:

  1. Kokią jaukią viešnagę apturėjot!
    O jau keksiukai tai taip ir traukia brūkštelt pirštu per kremą :D
    Kremą, įtariu, protingiausia pradėt gamint iš vakaro?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok,ne Virgute.Jei iš vakaro ir palaikius šaldytuve, tai paskui labai sukietėja.Aš viso kremo nesunaudojau ir padėjau likusį su konditeriniu maišeliu į šaldytuvą.Kitą dieną nebegalėjau išspausti.

      Panaikinti
  2. Ai, nu tai čia kaip su mano Rududu buvo :)
    Bet čia praktiškai kaip ganašo gaminimas - ten rekomenduojama per naktį palikt šaldytuve, tai vat ir susimasčiau...
    O mes šiandien mėgavomės naminiu griližu :)
    Įtariu ryt džiaugsiuosi plaudama grindis... :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ruta! Super! ir momentai, ir nuotraukos!!! tavo pusseseres portretas - be zodziu!!! visa kita - irgi: ir suniukai, ir parsai, ir vaikai; fantastika; susildei mano vakara;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Aušra,o kad tu žinotum kiek pati vakarų visiems sušildai.

      Panaikinti