Jau praėjus kuriam laikui po konferencijos, kepiau dar kartą tą pyragą, kad paragautume ir sužinotume kas per skonis. Atsinešiau į darbą ir mes labai labai skaniai jį suvalgėme. Kažkas sakė, kad skonis 10 balų.
Pusryčių kava, mus gera nuotaika pakraunantis kompaktas ir pyragas:) |
Čia pirmasis dovanų neštas ir mūsų neragautas |
Susimastęs felčeriukas |
Dangiškas datulių pyragas
200 g datulių
1 nubraugtas šaukštelis sodos
150 ml verdančio vandens
2 kiaušinių
150 g cukraus
150 g minkšto sviesto
170 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Padažui
40 g sviesto
150 g cukraus
200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
Veiksmo pradžia:)
Verdančiu vandeniu užpilti datules, kurios jau laukia puode, įberti sodą (ji suminkština datules) ir virti kol neliks vandens. Knygoje rašo, kad apie 5 minutes, bet man rodos man greičiau tas vanduo išgaravo. Kad greičiau atvėstų suminkštėjusios datulės aš jas paskleidžiu didelėje lėkštėje.
Dubenyje su mikseriu išsukti sviestą ir cukrų, tada po vieną mušti kiaušinius ir plakti kol jie įsimaišo į sviestą
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą. Viską gerai išmaišyti ir tada jau sudėti datules. Į torto formą įtiesti sviestinį popierių, kad paskui būtų lengva išimti pyragą. Tešlą dėti į kepimo formą, paskirstyti vienodai ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Gali kepti ir trumpiau. Aš visada tikrinu su mediniu iešmeliu ar jis neapsivėlęs neiškepusia tešla.
Padažą gaminu tik tada kai iškepa pyragas, nes jis labai greitai kietėja ir paskui gali nepavykti jo užpilt ant pyrago.
Nedidelį puodą dėti ant viryklės, įdėti sviestą, grietinėlę, cukrų ir viską užvirti. O tada stovėti prie to puodo ir maišyti, maišyti, MAIŠYTI kol padažas pradeda tirštėti ir keisti spalvą (man pirmą kartą atrodė, kad ten jis niekad nesutirštės).Patrypčiot prie viryklės reikėjo kokia 10-15 minučių. Spalva atrodė, kad keičiasi į žalią, o ne lengvai karamelinę kaip buvo nurodyta recepte. Bet per kančias į žvaigždes. Sulaukiau kol jis pradėjo tištėt ir tapo lengvai karamelinės spalvos. Visą tokį karštą pyliau ant pyrago ir pabarsčiau aguonomis, nes jei tik palauki šiek tiek, padažas sukietėja ir aguonos neprilimpa.
Labai labai skanus pyragas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą