Receptą radau ČIA
Sausainiai su šilauogėmis
2 puodeliai miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
5 šaukštai šalto sviesto
1 puodelis šilauogių
1 puodelis grietinėlės + šiek tiek sausainių patepimui
Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
Dubenyje sumaišyti sausus produktus: miltus, druską, cukrų. Sviestą įtarkuoti į miltus ir pamaišyti, kad sviestas pasidengtų miltais. Supilti šilauoges į miltų ir sviesto masę. Šiek tiek pamaišyti, bet atsargiai, kad uogos išliktų sveikos. Masės viduryje padaryti duobutę ir į ją supilti grietinėlę. Viską atsargiai sumaišyti, kad tik uogos nesusitraiškytų, nes tešla taps mėlyna.
Ant stalo pabarstyti šiek miltų, dėti padarytą tešlą ir paspaudžiant rankutėmis suformuoti kokių 1,5 -2,0 cm storio stačiakampį. Jį supjaustyti į vienodo dydžio kvadratėlius, o šiuos perpjauti, kad gautume trikampius sausainius.
Į kepimo skardą įtiesti sviestinio popieriaus, ant jo guldyti sausainius, juos patepti grietinėle ir dėti kepti 15-20 minučių.
Labai labai skanu:) Ypač su pienu.
Ruta, as parekomenduociau kita karta jas daryti storesnes (3 - 3,5 cm), kad butu labiau panasios ne i sausainius, bet i bandeles; tada scones labai sauniai iskyla, isore buna traski, o vidus minkstutis; ir citrininis glajus, kaip Mr. Flay rekomenduoja, cia tikrai labai tiks; patikek;
AtsakytiPanaikintiAčiū labai Aušra už rekomendacijas. Būtinai pabandysiu
AtsakytiPanaikinti