2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Sausainiai (scones) su šilauogėmis

Vasara uogų metas tik gaila, kad tos uogos mus džiugina taip trumpai. Atrodo porą savaičių braškės, paskui savaitėlę kitą vyšnios, agrastai ir taip padoriai jų atsivalgyti ir neišeina. O, kad visą vasarą būtų tų uogų, o ne kelias savaites. Su šilauogėmis jau geresni reikalai. Pas mano uošvį, kitaip dar mūsų vadinamą senelį Gediminą yra devyni krūmai įvairaus vėlyvumo veislių. Dabar tos uogos tik pradeda nokti, o aš dalinuosi receptu pagal kurį praėjusę vasarą kepiau šiuos skanumynus:)
Receptą radau ČIA


Sausainiai su šilauogėmis


2 puodeliai miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
5 šaukštai šalto sviesto
1 puodelis šilauogių
1 puodelis grietinėlės + šiek tiek sausainių patepimui

Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
Dubenyje sumaišyti sausus produktus: miltus, druską, cukrų. Sviestą įtarkuoti į miltus ir pamaišyti, kad sviestas pasidengtų miltais. Supilti šilauoges į miltų ir sviesto masę. Šiek tiek pamaišyti, bet atsargiai, kad uogos išliktų sveikos. Masės viduryje padaryti duobutę ir į ją supilti grietinėlę. Viską atsargiai sumaišyti, kad tik uogos nesusitraiškytų, nes tešla taps mėlyna.
Ant stalo pabarstyti šiek miltų, dėti padarytą tešlą ir paspaudžiant rankutėmis suformuoti kokių 1,5 -2,0 cm storio stačiakampį. Jį supjaustyti į vienodo dydžio kvadratėlius, o šiuos perpjauti, kad gautume trikampius sausainius.
Į kepimo skardą įtiesti sviestinio popieriaus, ant jo guldyti sausainius, juos patepti grietinėle ir dėti kepti 15-20 minučių. 

Labai labai skanu:) Ypač su pienu.


2 komentarai:

  1. Ruta, as parekomenduociau kita karta jas daryti storesnes (3 - 3,5 cm), kad butu labiau panasios ne i sausainius, bet i bandeles; tada scones labai sauniai iskyla, isore buna traski, o vidus minkstutis; ir citrininis glajus, kaip Mr. Flay rekomenduoja, cia tikrai labai tiks; patikek;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū labai Aušra už rekomendacijas. Būtinai pabandysiu

    AtsakytiPanaikinti