Empanados
Tešlai
3 puodeliai miltų (540 g)
1 kiaušinio trynys
100 g sviesto
150 ml šilto pieno
1/2 šaukštelio druskos
Miltus ir druską sumaišyti virtuviniame kombaine arba dubenyje, jei tešlą darome rankomis. Tada sudėti sviestą ir sumaišyti kol miltai pasidaro panašūs į trupinius. Dėti kiaušinio trynį ir po truputį pilti pieną sukantis kombaino peiliui kol tešla sušoks į vieną gabalą. Tešlą padalinti į kelis gabaliukus, suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve bent 30 minučių.
Jautienos įdaras
500 g maltos jautienos
1-2 svogūnai
2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių (tokios neturėjau, tai dėjau paprastą)
2 šaukštai čili miltelių
1 šaukštas šviežio raudonėlio, bet aš turėjau džiovintą
1/2 šaukšto kumino (naudojau maltą)
1/4 puodelio žalių supjaustytų alyvuogių
druskos ir pipirų pagal skonį
2 kietai virti kiaušiniai
1/4 puodelio laiškinių svogūnų (aš jų nedėjau)
Viename inde maltą jautieną sumaišyti su raudonos paprikos, čili milteliais, druska, kuminu. Padėti į šaldytuvą kol prireiks. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti supjaustytus svogūnus ir kepti kol jie suminkštės, apie 8 minutes. Sudėti mėsą ir kepti vis pamaišant kol mėsa visiškai iškeps. Gautą įdarą atvėsinti ir tik tada sudėti svogūnų laiškus ir raudonėlį ir pjaustytas alyvuoges. Mano alyvuogės buvo dar ir su saulėje džiovintais pomidorais tai skonį paįvairino:)
Išėmus iš šaldytuvo tešlą iškočioti ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo. Tešla turi būti iškočiota gana plonai. Su apversta stikline arba jei norime didesnių empanadų apverstu dubelėliu išspausti apvalius skrituliukus. Į jų vidurį dėti atpjauto kiaušinio ir mėsos įdaro, tada užlenkti ir užspausti šakute arba užlankstyti kaip koldūną. Visas empanadas sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Jas patepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę įkaitintą iki 200 C ir kepti apie 25 minutes.
Skanios jos ir šiltos ir šaltos. Kitą kartą pabandysiu su kokiu kitu įdaru:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą