2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Moliūgo tortas su plakta grietinėle

Naujų metų sutikimui labai norėjau iškepti kokį tortą. Iš pradžių galvojau kepti medaus, nes tokio dar niekada nekepiau, o paskui pamačiau, kad balkone yra du jau beveik susibaigę moliūgai ir pradėjau ieškoti recepto kur juos panaudot. Pas Astą Saulėtoje virtuvėje radau moliūgo torto su grietinėlės kremu receptą ir jį išbandžiau su šiokiais tokiais pakeitimais. Skonis man labai labai patiko ir pagaminamas tikrai greitai. Super duper tortas.




Moliūgų biskvitui
250 g miltų
1 šaukštas tirpios kavos
1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/2 šaukštelio druskos
225 g (1 puodelis) moliūgų tyrės*
200 g (1 puodelis)rudo cukraus
110 g (1/2 puodelio) aliejaus
2 dideli kiaušiniai

* kaip daryti moliūgų tyrę rasite čia

1/4 puodelio paruoštos kavos arba arbatos

Kremui:
200 g kreminės varškės (aš naudojau lenkišką iš kibirėlio su vanilės skoniu)
100 g cukraus
2 šaukštai cirtrinos sulčių
500 ml plakamosios grietinėlės

Miltus, tirpią kavą, cinamoną ir kepimo miltelius bei druską sumaišyti viename dubenyje. Mano tirpi kava buvo tokiomis stambiomis granulėmis tai aš jas dar tarp pirštų sutryniau. Kitame dubenyje moliūgų tyrę išplakti su cukrumi, kiaušiniais ir aliejumi. Į šlapią masę pilti miltus ir viską gražiai išmaišyti. Į apvalią torto kepimo formą įtiesti sviestinio popieriaus ir supilti tešlą. Mano kepimo forma buvo 24cm skersmens. Biskvitą kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu pagaliuku, kuris įsmeigus į biskvito centrą ir ištraukus turi būti švarus.

Iškepusį biskvitą padėti šiek tiek atvėsti, vėliau subadyti pagaliuku ir sulaistyti pasiruošta kava ar arbata.

Kremui dubenyje išplakti kreminę varškę su cukrumi ir citrinos sultimis. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę. Į išplaktą grietinėlę įmaišyti kreminę varškės masę.

Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Ant pirmosios tepti kremą, dėti antrą biskvitą ir jo viršų dekoruoti kremu arba paskirstyti visą kremą tolygiai.

Tiesa, kremo viso tortui nesunaudojau. Man jo liko nemažai, todėl kitą dieną pagal tą patį biskvito receptą kepiau keksiukus ir juos gražinau likusiu kremu.

Labai skanus tortas ir keksiukai. Rekomenduoju pasidaryti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą