2013 m. spalio 5 d., šeštadienis

Cukinijų, pomidorų ir pupelių salotos

Šios salotos man tai atradimas. Tokios paprastos, maistingos greitai pagaminamos ir labai skanios. Šią vasarą buvau užsukusi pas savo vaikystės draugę Liną su kuria kartu ėjom į darželį, paskui mokykloje trynėm suolus, po pamokų dar susibėgdavom. Dabar Lina yra dvejų šaunių berniukų mama ir moka labai skaniai gaminti. Šį kartą ji mane vaišino salotomis, kurių receptą išgirdo per Bilo (Žas'o) laidą.



1 cukinija
2-3 skiltelės česnako
aliejaus kepimui
300 g vyšninių pomidoriukų
1 indelis konservuotų pupelių
šviežio baziliko
raudono vyno acto
druskos
pipirų

Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus pakepti griežinėliais ar šiaudeliais supjaustytą cukiniją. Kartu su ja į keptuvę įmest ir česnako nenuluptas skilteles, bet patraiškytas peiliu, kad kepant pasklistų jų aromatas. Cukiniją pakept iš abiejų pusių, jei labai prisigers daug aliejaus, galima jas lėkštėje nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Tada keptuvėje pakepti pomidoriukus. Į salotinę supilti nusunktas pupeles, ant jų dėti cukinijas ir pomidorus, papjaustyti baziliko lapelių ir pabarstyti ant viršaus. Tada šiek tiek druskos, pipirų ir pašlakstyti vyno actu. Aliejaus turbūt pakaks nuo keptų cukinijų. Ir jau galima valgyti. Skanios ir šiltos ir šaltos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą