2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Avižiniai sausainiai su razinomis

Prieš Kalėdas kai mano mama dar buvo JAV, buvau nuvykusi jos aplankyti ir be to, kad siaubėme parduotuves, vaikštinėjom po Niujorką, dar kepėme ir sausainius. Receptą nužiūrėjome nuo avižinių dribsnių pakuotės. Man sausainiai buvo labai skanūs, o mamai labiau patiko su šokolado gabaliukais (chocolate chip cookies). Kaip sakoma dėl skonio nesiginčysim:)
O praeitą savaitgalį nusprendžiau dar iškepti jų savo šeimynai. Man jie patys skaniausi su šaltu pienu pusryčiam. Niam niam..




Kaip gerai kai orkaitė didelė


PRODUKTAI:

200 g sviesto
3/4 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukstelis vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio miltų
1 arbatinis šaukstelis sodos
1 arbatinis šaukstelis cinamono
1/2 šaukstelio druskos
2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis razinų


Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais ir vanilės ekstraktu. Miltus išmaišyti su soda ir druska bei cinamonu. Miltus subert į sviesto masę ir išmaišyti. Tada suberti avižinius dribsnius ir razinas. Viską gerai išmaišyti, o tada formuoti tokius kaip ledų rutuliukus, dėti į kepimo skardą ir kepti apie dešimt minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Recepte buvo nurodyta trys puodeliai avižinių dribsnių, bet man atrodė, kad pakaks dviejų.


Skanaus



INGREDIENTS:
  • 1/2 Cup(s) (1 stick) plus 6 tablespoons butter, softened
  • 3/4 Cup(s) firmly packed brown sugar
  • 1/2 Cup(s) granulated sugar
  • 2 Eggs
  • 1 Teaspoon(s) vanilla
  • 1-1/2 Cup(s) all-purpose flour
  • 1 Teaspoon(s) Baking Soda
  • 1 Teaspoon(s) ground cinnamon
  • 1/2 Teaspoon(s) salt (optional)
  • 3 Cup(s) Quaker® Oats (quick or old fashioned, uncooked)
  • 1 Cup(s) raisins
PREPARATION:
Heat oven to 350°F. In large bowl, beat butter and sugars on medium speed of electric mixer until creamy. Add eggs and vanilla; beat well. Add combined flour, baking soda, cinnamon and salt; mix well. Add oats and raisins; mix well.
Drop dough by rounded tablespoonfuls onto ungreased cookie sheets.
Bake 8 to 10 minutes or until light golden brown. Cool 1 minute on cookie sheets; remove to wire rack. Cool completely. Store tightly covered.
Serving Tips: Bar Cookies: Press dough onto bottom of ungreased 13 x 9-inch baking pan. Bake 30 to 35 minutes or until light golden brown. Cool completely in pan on wire rack. Cut into bars. Store tightly covered. 24 BARS. VARIATIONS: Stir in 1 cup chopped nuts. Substitute 1 cup semisweet chocolate chips or candy-coated chocolate pieces for raisins; omit cinnamon. Substitute 1 cup diced dried mixed fruit. HIGH ALTITUDE ADJUSTMENT: Increase flour to 1-3/4 cups and bake as directed.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą