O praeitą savaitgalį nusprendžiau dar iškepti jų savo šeimynai. Man jie patys skaniausi su šaltu pienu pusryčiam. Niam niam..
Kaip gerai kai orkaitė didelė |
PRODUKTAI:
200 g sviesto
3/4 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukstelis vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio miltų
1 arbatinis šaukstelis sodos
1 arbatinis šaukstelis cinamono
1/2 šaukstelio druskos2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis razinų
Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais ir vanilės ekstraktu. Miltus išmaišyti su soda ir druska bei cinamonu. Miltus subert į sviesto masę ir išmaišyti. Tada suberti avižinius dribsnius ir razinas. Viską gerai išmaišyti, o tada formuoti tokius kaip ledų rutuliukus, dėti į kepimo skardą ir kepti apie dešimt minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Recepte buvo nurodyta trys puodeliai avižinių dribsnių, bet man atrodė, kad pakaks dviejų.
Skanaus
INGREDIENTS:
- 1/2 Cup(s) (1 stick) plus 6 tablespoons butter, softened
- 3/4 Cup(s) firmly packed brown sugar
- 1/2 Cup(s) granulated sugar
- 2 Eggs
- 1 Teaspoon(s) vanilla
- 1-1/2 Cup(s) all-purpose flour
- 1 Teaspoon(s) Baking Soda
- 1 Teaspoon(s) ground cinnamon
- 1/2 Teaspoon(s) salt (optional)
- 3 Cup(s) Quaker® Oats (quick or old fashioned, uncooked)
- 1 Cup(s) raisins
PREPARATION:
Heat oven to 350°F. In large bowl, beat butter and sugars on medium speed of electric mixer until creamy. Add eggs and vanilla; beat well. Add combined flour, baking soda, cinnamon and salt; mix well. Add oats and raisins; mix well.
Drop dough by rounded tablespoonfuls onto ungreased cookie sheets.
Bake 8 to 10 minutes or until light golden brown. Cool 1 minute on cookie sheets; remove to wire rack. Cool completely. Store tightly covered.
Serving Tips: Bar Cookies: Press dough onto bottom of ungreased 13 x 9-inch baking pan. Bake 30 to 35 minutes or until light golden brown. Cool completely in pan on wire rack. Cut into bars. Store tightly covered. 24 BARS. VARIATIONS: Stir in 1 cup chopped nuts. Substitute 1 cup semisweet chocolate chips or candy-coated chocolate pieces for raisins; omit cinnamon. Substitute 1 cup diced dried mixed fruit. HIGH ALTITUDE ADJUSTMENT: Increase flour to 1-3/4 cups and bake as directed.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą