Turiu pasakyti, kad mobilūs turgeliai kurie atsirado prieš kelis metus man labai patinka. Praeitą šeštadienį pirkau patisonų, panašių į ateivių skraidančias lėkštes. Dar pirkau kalafijorą, o cukinijų gavau iš savo gerojo uošvio Gedimino. Na ir grįžus namo kepiau cukinijų pyragėlius:)
Sluoksniuotos tešlos cukinijų pyragėliai
Įdarui
2 morkos
1 svogūnas
1 didelė arba 2 mažesnės cukinijos
patisoniukas vienas kitas
kalafijoro
100 g grietinėlės
druskos
juodųjų pipirų
aliejaus
100 g kietojo sūrio (džiugo ar parmezano)
Tešlai
400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Atšildyti tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Morkas supjaustyti strypeliais ar sutarkuoti. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir kartu su morkomis patroškinti keptuvėje. Cukinijas supjaustyti strypeliais ir dėti į keptuvę pas morkas ir svogūnus. Dar įdėjau patisono ir kalafijoro. Galima dėti kokias tik norite daržoves. Viską patroškinti uždengus dangčiu kol suminkštėja visos daržovės tada supilti grietinėlę. Dar patroškinti kol grietinėlė ims burbuliuoti, dėti druskos, pipirų ir išjungti viryklę.
Šaltytą tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus susipjaustyti į norimo dydžio kvadratėlius. Į kepimo skardą įtiesti kepimo popieriaus, ant jo išdėlioti tešlos gabalėlius, į jų vidury dėti daržovių troškinį, užberti sūrio, užlekti tešlos kampučius ir šauti į orkaitę.Kepti apie 20 min.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą