Labai skeptiškai buvau nusiteikus prieš bažnyčią kurioje jie tuokėsi. Jau nekalbant apie kunigą, kuris yra tikras pinigų kaulintojas. Atėjus užsiregistruoti savo pasirinktai dienai pasako: 50 lt už gėles bažnyčioje (Linutės pastebėjimas po to kai pamatė nuotraukas: oi gėlės baisokos), 50 lt jei nori, kad vargonininkas pagrotų, 100 lt už dokumentų sutvarkymą, o vestuvių dieną dar "aukelė" kiek gali jaunieji. Tada greitai išporina, kad žiemą už šildymą mokėjo labai labai daug litų ir, kad "aukelei" jokių "stafkių" nėra). Teko ir daugiau girdėti iš kitų draugų kai kunigui nepakako pinigų, kuriuos aukojo krikšto tėvai po krikštynų sakramento, tai jis sakė, kad turi švęsti ne tik krikštatėviai, bet ir visi kiti ir taip privertė dar senelius atverti pinigines. Na, bet už tas "aukeles" jis tikrai stengėsi kuo gražiau atlikti savo pareigas. Žodžiu, atsižvelgiant į mano priešišką nusiteikimą, ceremonija buvo graži:))
Na, o savo Linutei iškepiau vanilinių keksiukų pagal žymios Niujorko kepyklos Magnolia receptą. Kremą dariau pagal save, iš to kas buvo šaldytuve.
Keksiukai:
2 3/4 puodelių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 puodelis (200 g) minkšto sviesto
1 puodelis cukraus (recepte nurodyti 2 puodeliai, bet man per saldu)
4 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1 puodelis pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Kremui
200 g tepamo sūrelio (cream chesse)
50 g sviesto
2 puodeliai cukraus pudros (bet dar žiūriu ir kokia konsistencija kremo būna. Jei noriu tirštesnio dedu daugiau cukraus pudros).
Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Į keksiukų skardą sudėti popierėlius.
Į dubenį supilti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde su mikseriu ar šaukštu išsukti sviestą, supilti cukrų ir dar plakti apie 3 minutes. Po vieną dėti kiaušinius ir gerai išsukti po kiekvieno kiaušinio įdėjimo. Paskui per tris kartus supilti miltus vis įpilant pieno ir vanilės. Čia mikserio jau nenaudojau. Su mediniu šaukštu gražiai maišyti kol tešloje nelieka gumulėlių. Tešlą pilti į sudėtus formoje keksiukų popierėlius, užpildant 3/4 formelės. Kepti 25-30 minučių.
Iškepus keksiukam juos su skarda padėti atvėsti 15 minučių. Paskui išimti iš formos ir palikti visiškai atvėsti.
Toliau dariau kremą. Sviestą išsukam su tepamu sūriu, tada pilam cukraus pudrą ir išsukam iki vientisos masės.
Ant atvėsusių keksiukų tepiau kremą ir dėjau po avietę. Viską dariau šviesos greičiu per pietų pertrauką, tai kai kurie keksiukai nebuvo gerai atvėsę ir kremas nuo jų tekėjo pašilęs. Bet buvo labai labai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą